Impro šola

Oseben pristop, profesionalno delo in super zabava.

Začetni tečaj

TERMINA: 

Torek, 17.30 – 19.20

Četrtek, 19.30 – 21.20

Oseben pristop, profesionalno delo in super zabava.

Prvi del šole vsebuje 26 ur učenja različnih tehnik gledališke improvizacije. Delavnice so primerne za vse, ki se želijo naučiti popolne spontanosti v različnih življenjskih situacijah, znebiti prevelike treme pred javnim nastopanjem, ali si želijo postati improvizatorji in nastopati na impro odrih.

Vsebuje delo z orodji, ki spodbujajo sodelovanje in ustvarjajo varno okolje znotraj skupine, vaje na temo spontanosti, pripovedovanje zgodb (struktura zgodbe, pripovedovanje in osnove improviziranega nastopanja skozi pripovedništvo), uporaba prostora, delo na likih in boljšem razumevanju odnosov.

Srečanja potekajo enkrat tedensko in trajajo 13 tednov.  S srečanji začnemo februarja 2023.LOKACIJA: IGLU impro šola, Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana

Cena: 215€, študenti in brezposelni pa 145€

Nadaljevalni tečaj

ZLOBA

Mentorica: Sara Šoukal

Vojna zvezd ima darth Vaderja, Gospodar prstanov ima Saurona, Rdeca kapica ima volka, Mala morska deklica ima Ursulo, … Ko pride nov film o Jamesu Bondu, nas vse zanima kdo igra zlobneza. Zakaj so zlobnezi_ice postali zlobni, kaj jih dela zlobne in ali jih caka odresitev?  Vsak si zeli biti junak ali junakinja v zgodbi, saj gledamo “njihovo” zgodbo. Kaj pa se zgodi, ko usmerimo reflektorje v tiste, ki grenijo zviljenje junakom in junakinjam? Drug brez drugega ne obstajata.
Na delavnici se bomo spoznavali s temno stranjo  sveta, se ga naucili pretopiti v performativno vrednost in raziskovali pot nastanka zlobneza. Produkcija bo dolgometrazni format, ki bo osvetlil zgodbo zlikovca_ke.

TERMIN: sreda, 17.30 (začetek, 15. 2. 2023)
 

Mentorji

Vid Sodnik se je z gledališko improvizacijo začel ukvarjati leta 2004. V Sloveniji poučuje na različnih srednjih in osnovnih šolah ter vse od ustanovitve, v IGLU impro šoli. V zadnjih letih je poučeval v Avstriji, Nemčiji, Franciji, Belgiji, Kanadi, Švici, ZDA, na Finskem, Norveškem, Madžarskem, Češkem in Poljskem.
Je soustanovitelj mednarodnega gibanja evropskih improvizatorjev OHANA in ponosni član mednarodne organizacije ITI – International Thatresports Institute. 

Juš Milčinski se z improvizacijo ukvarja od leta 1999 kot igralec, mentor in gledališki producent. Svoje znanje je kalil pri svetovno priznanih učiteljih improvizacije kot so Randy Dixon, Lee White, Stephen Sim, Jacob Banigan, Jill Farris in drugi.
Pet let je v okviru Impro lige poučeval tečaj improvizacijskega gledališča za začetnike, zadnja leta pa vodi predvsem delavnice improviziranega petja, spontanosti, kreativnosti skozi improvizacijo ter impro team building delavnice za različne kolektive.

Peter Frankl je začel z improvizacijo v šolski impro ligi, ko je bil star 14 let. Poleg IGLU impro šole, uči tudi srednješolce  in je učil v Kanadi, Nemčiji, na Madžarskem, Poljskem in Češkem. Za seboj ima več evropskih turnej in je nastopal na impro festivalih v Seattlu, Vancouvru, Edmontonu, Würzburgu, Göttingenu, Strasbourgu, Krakovu, Varšavi, Torunu, Wiesbadnu in pa v Sloveniji na Golem Odru.

Sara Šoukal gledališko improvizacijo uči od leta 2009. Veliko se posveča srednješolcem in je mentorica večih ekip, ki so osvojile naziv zmagovalcev ŠILA – Šolske impro lige, sicer pa dela z vsemi starostnimi skupinami.

Z improvizacijo se ukvarja od svojega 12. leta in je umetniška vodja KUD Impromobile, sicer pa kot performerka redno sodeluje tudi z Impro ligo, ŠILO, Pionirskim domom, Rozin Teatrom, Improvizacijskim gledališčem Ljubljana – IGLU in nastopa v Nemčiji, Švici, Belgiji in ZDA.

Žiga Regina gledališko improvizacijo uči od leta 2008 in trenutno dela na treh različnih šolah v okviru projekta ŠILA – Šolska impro liga ter v projektu Improgojnica. Redno se udeležuje mednarodnih izobraževanj doma in po različnih festivalih po Evropi. 

Po izobrazbi je profesor športne vzgoje in v svoje delo v improvizaciji vnaša gib in telo.

Poleg rednih nastopov v Sloveniji v okviru Impro lige, je nastopal tudi na festivalih v Nemčji in na Finskem.

Teodora Švet se z gledališko improvizacijo ukvarja od leta 2014, začela pa je prav z IGLU tečaji. Redno nastopa v sklopu različnih kolektivov in programov po celi Sloveniji. 

Profesionalno se ukvarja s poučevanjem improvizacije. Ker je mentorica tudi v programu Šolske impro lige, ima izkušnje s poučevanjem vseh generacij improvizatorjev. 

Je članica zasedbe IGLU+ in del vodstvene ekipe Impro lige.

Podatki:

IGLU impro šola d.o.o.; Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana; Davčna št: 99590581; TRR: SI56 6100 0002 7587 632, odprt pri DH d.d.