Impro šola

Oseben pristop, profesionalno delo in super zabava.

Začetni tečaj

Oseben pristop, profesionalno delo in super zabava.
Prvi del šole vsebuje 21 ur učenja različnih tehnik gledališke improvizacije. Delavnice so primerne za vse, ki se želijo naučiti popolne spontanosti v različnih življenjskih situacijah, znebiti prevelike treme pred javnim nastopanjem, ali si želijo postati improvizatorji in nastopati na impro odrih.

Vsebuje delo z orodji, ki spodbujajo sodelovanje in ustvarjajo varno okolje znotraj skupine, vaje na temo spontanosti, pripovedovanje zgodb (struktura zgodbe, pripovedovanje in osnove improviziranega nastopanja skozi pripovedništvo), uporaba prostora, delo na likih in boljšem razumevanju odnosov.

PRIJAVA

Srečanja potekajo enkrat tedensko in trajajo 11 tednov.  S srečanji začnemo oktobra 2021.

TERMINA sta: 

ponedeljek, 17.30 – 19.20, začnemo 4. 10. 2021 

sreda, 19.30 – 21.20, začnemo 6. 10. 2021

CENA vseh srečanj: 180€ (oz. 120€ za študente in brezposelne)

Lokacija srečanj: IGLU impro šola, Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana

Prijavi se tukaj.

Nadaljevalni tečaji

Nadaljevalni tečaji so namenjeni vsem, ki imajo opravljene vsaj tri semestre IGLU impro šole ali imajo več let izkušenj z improvizacijo.

Srečanja potekajo enkrat tedensko in trajajo 11 tednov.  S srečanji začnemo v prvem tednu oktobra 2021.

Lokacija srečanj: IGLU impro šola, Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana

PRIJAVA

Peter Frankl

Struktura prizora

Na tem tečaju bomo ugotavljali katere sestavine so potrebne za ustvarjanje bogatih prizorov s trdnimi temelji; pobližje se bomo spoznali z narativno strukturo prizora, njegovimi osnovnimi elementi in se osredotočili na medosebno dramatično akcijo. Udeleženci bodo tekom tečaja pridobili uvid v sprotno grajenje in režiranje prizorov, v psihološka stanja in vedenja likov, ter se bodo naučili kako oblikovati večplastne vsebine in kako z njimi pustiti vtis na občinstvu.

Termin: Ponedeljek, 19.30

PRIJAVA

Sara Šoukal

Utelešenje

Na impro tečaju Utelešenje se bomo z udeleženci_kami ukvarjali z raziskovanjem sporočilnosti telesa v prizorih. Kako vzeti telo za navdih prizora? Kaj nam telesa sporočajo? Kje v telesu se začne zgodba? Na kakšen način se telesa pogovarjajo, kaj nam sporočajo in kako lahko to uporabimo v prizoru? Predvsem bomo iskali povednost telesa preko umestitve v odrski prostor.

Udeleženci_ke se bodo tekom tečaja spoznali z orodji, preko katerih bodo lahko v odrskih situacijah bolj sproščeni, prav tako bodo dobili orodja kako bolje poslušati in uporabljati telo v improviziranih prizorih.

Sreda, 17.30

PRIJAVA

Juš Milčinski

Impro muzikal

Tečaj bo raziskoval žanr impro muzikala in njegove elemente – petje improviziranih pesmi z glasbeno podlago in brez nje, struktura preprostega storytellinga ter izdelava karakterjev in za muzikal tipičnih medosebnih odnosov. Udeleženci bodo tekom tečaja pridobili znanja v zvezi s sestavo improviziranih pesmi (melodija, besedilo, ritem, podpora, rimanje) ter impro muzikala kot gledališkega žanra (zgodba, karakterji, gib). 

Termin: Četrtek, 17.30

PRIJAVA

Vid Sodnik

Nazaj k osnovam

Na tečaju se bomo ukvarjali s temeljnimi vodili improvizacije. Zakaj so pomembna za vzpostavitev dobre dinamike s soigralko ali soigralcem? Odkrivali bomo, zakaj lahko včasih kršimo vsa pravila, prizor pa je odličen. Raziskovali bomo naravo improvizacije, napak, igrivosti in sodelovanja ter se skušali zoperstaviti zasilnemu izhodu, ki je rutina. “Prepričal jih bom, da je igra “Beseda na besedo” najboljša impro vaja vseh časov:P” (Vid Sodnik 2021)

Termin: Torek, 17.30

PRIJAVA

Mentorji

Vid Sodnik se je z gledališko improvizacijo začel ukvarjati leta 2004. V Sloveniji poučuje na različnih srednjih in osnovnih šolah ter vse od ustanovitve, v IGLU impro šoli. V zadnjih letih je poučeval v Avstriji, Nemčiji, Franciji, Belgiji, Kanadi, Švici, ZDA, na Finskem, Norveškem, Madžarskem, Češkem in Poljskem.
Je soustanovitelj mednarodnega gibanja evropskih improvizatorjev OHANA in ponosni član mednarodne organizacije ITI – International Thatresports Institute. 

Juš Milčinski se z improvizacijo ukvarja od leta 1999 kot igralec, mentor in gledališki producent. Svoje znanje je kalil pri svetovno priznanih učiteljih improvizacije kot so Randy Dixon, Lee White, Stephen Sim, Jacob Banigan, Jill Farris in drugi.
Pet let je v okviru Impro lige poučeval tečaj improvizacijskega gledališča za začetnike, zadnja leta pa vodi predvsem delavnice improviziranega petja, spontanosti, kreativnosti skozi improvizacijo ter impro team building delavnice za različne kolektive.

Peter Frankl je začel z improvizacijo v šolski impro ligi, ko je bil star 14 let. Poleg IGLU impro šole, uči tudi srednješolce  in je učil v Kanadi, Nemčiji, na Madžarskem, Poljskem in Češkem. Za seboj ima več evropskih turnej in je nastopal na impro festivalih v Seattlu, Vancouvru, Edmontonu, Würzburgu, Göttingenu, Strasbourgu, Krakovu, Varšavi, Torunu, Wiesbadnu in pa v Sloveniji na Golem Odru.

Sara Šoukal gledališko improvizacijo uči od leta 2009. Veliko se posveča srednješolcem in je mentorica večih ekip, ki so osvojile naziv zmagovalcev ŠILA – Šolske impro lige, sicer pa dela z vsemi starostnimi skupinami.

Z improvizacijo se ukvarja od svojega 12. leta in je umetniška vodja KUD Impromobile, sicer pa kot performerka redno sodeluje tudi z Impro ligo, ŠILO, Pionirskim domom, Rozin Teatrom, Improvizacijskim gledališčem Ljubljana – IGLU in nastopa v Nemčiji, Švici, Belgiji in ZDA.

Žiga Regina gledališko improvizacijo uči od leta 2008 in trenutno dela na treh različnih šolah v okviru projekta ŠILA – Šolska impro liga ter v projektu Improgojnica. Redno se udeležuje mednarodnih izobraževanj doma in po različnih festivalih po Evropi. 

Po izobrazbi je profesor športne vzgoje in v svoje delo v improvizaciji vnaša gib in telo.

Poleg rednih nastopov v Sloveniji v okviru Impro lige, je nastopal tudi na festivalih v Nemčji in na Finskem.

Katarina Veselko je psihologinja/improvizatorka. Je ustanovna članica ženskega impro kolektiva ImproŠke, s katerim redno nastopa, sodeluje pa tudi v Impro ligi in na Maestro prireditvah. V preteklosti je poučevala improvizacijo srednješolce, danes pa je zaposlena v podjetju O. K. Consulting, kjer z izobraževanji in coachingi podpira posameznike, time in organizacije v razvoju. Svoje improvizacijske veščine je kalila na mnogih delavnicah z mednarodnimi mentorji, psihološka znanja pa poglablja z dodatnimi izobraževanji s področja nevrolingvističnega programiranja (NLP Coach), transakcijske analize (TA svetovalka) in psihodrame, je pa tudi edina slovenska izvajalka Daring Way in Rising Strong programov ameriške raziskovalke Brené Brown.