Impro šola

Oseben pristop, profesionalno delo in super zabava.

Mini PIŠ 2022 - Poletna impro šola / Mini Impro Summer School

Zaradi izjemnega odziva na PIŠ, smo se odločili organizirati nekoliko krajšo vikend različico. V intenzivnem vikendu improvizacije vas bodo učitelji IGLU impro šole popeljali skozi tematsko pester program. Mini PIŠ je namenjen vsem, ki si želite bolj poglobljenega učenja gledališke improvizacije. V tem vikendu bomo naredili širši pregled znanja, se družili, igrali in se dodobra povezali. Druženje bo potekala v idilični Bistrici ob Sotli, situirani ravno med Termami Olimia in Termami Čatež. Za vse obroke bodo poskrbeli v legendarni kozjanski gostilni Šempeter. Na voljo bodo prostori popolnoma prenovljenega hostla Gabronka ter kulturnega doma z gledališko dvorano. Šola je namenjena polnoletnim (18+). Ker je šola mednarodna, bo potekala v slovenskem in angleškem jeziku.

Termin: 9. 9. – 11. 9.

PRIJAVI SE

After an amazing response to our summer school we decided to organise a shorter weekend version. During this intense weekend of improvisation, the IGLU impro teachers will take you through a program filled with a varied set of themes. Mini PIŠ is meant for anyone who wants a more in-depth learning of impro theater. In this weekend we will gain a wider overview of knowledge, socialise, play and connect with others, and it will all take place in the idyllic Bistrica ob Sotli, only one a few kilometers away from the best thermal spa in Slovenia! While staying in fully renovated Hostel Gabronka the food will be taken care by Šempeter, the best restaurant in the Kozjansko region. In addition to the excellent working conditions at the hostel, we’ll be using the nearby cultural center with our own theatre. The school is intended for adults(18+). All the lessons will be held in English.

Date: 9. 9. – 11. 9.

APPLY HERE

Delavnice / Workshops

Laboratorij za celovečerce – Juš Milčinski

Običajna pot skozi improvizacijo nas popelje od impro vaj in iger do igranja samostojnih prizorov. Naslednja stopnja pa je te samostojne prizore povezati v celovečerne improvizacijske predstave. Na delavnici bomo preverili, kaj vse so sestavine celovečernih formatov, katere že poznamo in kako si lahko zamislimo nove. 

Longform Lab – Juš Milčinski

The usual path to improvisation takes us from improv exercises and games to scenes that can stand on their own. The next stage is to combine these independent scenes into full-length improvisational performances. In this workshop, we will examine what are the components of full-length formats, what kind of formats do we know, and how can new ones be imagined.

Solo prizor – Sara Šoukal

Na delavnici bomo pod drobnogled vzeli prizore za eno osebo. Naučili se bomo uporabljati različna orodja, takoimenovana “prva pomoč”, ki nam pridejo prav, ko se znajdemo sami na odru. Cilj delavnice je, da se improvizator_ka ob soočenju s solo prizorom počuti karseda sproščeno in igrivo.

Solo Scenes – Sara Šoukal

In this workshop, we will look closely at scenes for one person. We will learn to use different tools from the so-called ‘first aid kit’ which comes in handy when finding ourselves on stage. The goal of the workshop is to make improvisers feel as relaxed and playful as possible when confronting solo scenes.

Spontanost – Vid Sodnik

Skupaj se bomo igrali in delali napake. Najlažje presenetimo sebe in soigralko/ca, ko smo na robu svojih zmožnosti. V spontanem trenutku se zgodi čarovnija prizora. Raziskovali bomo načine, da se postavimo izven cone udobja, vzorcev in likov h katerim se običajno zatečemo, ko ne vemo kam naprej.

 

Spontaneity – Vid Sodnik

In this workshop we’ll play together and fail together. Pushing yourself to the edge of your abilities makes it possible to surprise yourself and your partner and that’s where the magic happens. We’ll try to push ourselves outside our comfort zone, patterns and usual character choices. 

Začetni tečaj

Oseben pristop, profesionalno delo in super zabava.

Prvi del šole vsebuje 21 ur učenja različnih tehnik gledališke improvizacije. Delavnice so primerne za vse, ki se želijo naučiti popolne spontanosti v različnih življenjskih situacijah, znebiti prevelike treme pred javnim nastopanjem, ali si želijo postati improvizatorji in nastopati na impro odrih.

Vsebuje delo z orodji, ki spodbujajo sodelovanje in ustvarjajo varno okolje znotraj skupine, vaje na temo spontanosti, pripovedovanje zgodb (struktura zgodbe, pripovedovanje in osnove improviziranega nastopanja skozi pripovedništvo), uporaba prostora, delo na likih in boljšem razumevanju odnosov.

Srečanja potekajo enkrat tedensko in trajajo 13 tednov.  S srečanji začnemo oktobra 2022.

TERMINA bosta znana v začetku septebra 2022.

CENA vseh srečanj: 215€ (oz. 145€ za študente in brezposelne)

LOKACIJA: IGLU impro šola, Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana

Pišite nam na iglutheatre@gmail.com za več informacij in prijavo na čakalno listo.

Mentorji

Vid Sodnik se je z gledališko improvizacijo začel ukvarjati leta 2004. V Sloveniji poučuje na različnih srednjih in osnovnih šolah ter vse od ustanovitve, v IGLU impro šoli. V zadnjih letih je poučeval v Avstriji, Nemčiji, Franciji, Belgiji, Kanadi, Švici, ZDA, na Finskem, Norveškem, Madžarskem, Češkem in Poljskem.
Je soustanovitelj mednarodnega gibanja evropskih improvizatorjev OHANA in ponosni član mednarodne organizacije ITI – International Thatresports Institute. 

Juš Milčinski se z improvizacijo ukvarja od leta 1999 kot igralec, mentor in gledališki producent. Svoje znanje je kalil pri svetovno priznanih učiteljih improvizacije kot so Randy Dixon, Lee White, Stephen Sim, Jacob Banigan, Jill Farris in drugi.
Pet let je v okviru Impro lige poučeval tečaj improvizacijskega gledališča za začetnike, zadnja leta pa vodi predvsem delavnice improviziranega petja, spontanosti, kreativnosti skozi improvizacijo ter impro team building delavnice za različne kolektive.

Peter Frankl je začel z improvizacijo v šolski impro ligi, ko je bil star 14 let. Poleg IGLU impro šole, uči tudi srednješolce  in je učil v Kanadi, Nemčiji, na Madžarskem, Poljskem in Češkem. Za seboj ima več evropskih turnej in je nastopal na impro festivalih v Seattlu, Vancouvru, Edmontonu, Würzburgu, Göttingenu, Strasbourgu, Krakovu, Varšavi, Torunu, Wiesbadnu in pa v Sloveniji na Golem Odru.

Sara Šoukal gledališko improvizacijo uči od leta 2009. Veliko se posveča srednješolcem in je mentorica večih ekip, ki so osvojile naziv zmagovalcev ŠILA – Šolske impro lige, sicer pa dela z vsemi starostnimi skupinami.

Z improvizacijo se ukvarja od svojega 12. leta in je umetniška vodja KUD Impromobile, sicer pa kot performerka redno sodeluje tudi z Impro ligo, ŠILO, Pionirskim domom, Rozin Teatrom, Improvizacijskim gledališčem Ljubljana – IGLU in nastopa v Nemčiji, Švici, Belgiji in ZDA.

Žiga Regina gledališko improvizacijo uči od leta 2008 in trenutno dela na treh različnih šolah v okviru projekta ŠILA – Šolska impro liga ter v projektu Improgojnica. Redno se udeležuje mednarodnih izobraževanj doma in po različnih festivalih po Evropi. 

Po izobrazbi je profesor športne vzgoje in v svoje delo v improvizaciji vnaša gib in telo.

Poleg rednih nastopov v Sloveniji v okviru Impro lige, je nastopal tudi na festivalih v Nemčji in na Finskem.

Katarina Veselko je psihologinja/improvizatorka. Je ustanovna članica ženskega impro kolektiva ImproŠke, s katerim redno nastopa, sodeluje pa tudi v Impro ligi in na Maestro prireditvah. V preteklosti je poučevala improvizacijo srednješolce, danes pa je zaposlena v podjetju O. K. Consulting, kjer z izobraževanji in coachingi podpira posameznike, time in organizacije v razvoju. Svoje improvizacijske veščine je kalila na mnogih delavnicah z mednarodnimi mentorji, psihološka znanja pa poglablja z dodatnimi izobraževanji s področja nevrolingvističnega programiranja (NLP Coach), transakcijske analize (TA svetovalka) in psihodrame, je pa tudi edina slovenska izvajalka Daring Way in Rising Strong programov ameriške raziskovalke Brené Brown.