Impro šola

Oseben pristop, profesionalno delo in super zabava.

Prihaja 5. (PIŠ) – Poletna impro šola. V intenzivnem tednu improvizacije vas bodo učitelji IGLU impro šole in gostujoča mentorica iz Dunaja, Avstrije, popeljali skozi tematsko pester program. PIŠ je namenjen vsem, ki si želite bolj poglobljenega učenja gledališke improvizacije. V tem tednu bomo naredili širši pregled znanja, se družili in se dodobra povezali. Nor teden učenja in druženja bo potekal v idiličnih Blokah, uro oddaljenih od Ljubljane. Za polni penzion bodo poskrbeli v Old School Vili v Novi vasi. Kraj nam poleg odličnih delovnih pogojev ponuja še sproščanje v naravi, kopanje v jezeru in kakšnega medveda v gozdu. Šola je namenjena polnoletnim (18+). Šola bo potekala v slovenskem in angleškem jeziku. Z izjemo delavnice gostujoče mentorice, bodo delavnice tudi v slovenskem jeziku.

Termin: 1. 9. – 5. 9. 2021.

Lokacija: Old School Villa, Nova vas, Bloke

Cena: 375€. Cena polnega penziona je 220€, cena vseh delavnic in spremljevalnega programa pa 155€. Za nastanitev in hrano je možno koriščenje turističnega voucherja, kar zniža celotno ceno za do 220€.

PRIJAVI SE TUKAJ

Delavnice in mentorji

Sound   

In this workshop we dedicate ourselves to the all-rounder among the sources of inspiration: music. It paints pictures in our heads, brings movement into our bodies and life into our hearts. We will listen, go inside ourselves, create spaces together, form characters and tell their stories. Ready aaaand sound!

Gerit Scholz is an improv artist, clown and life coach from Vienna/Austria. She´s a founding member of “Quintessenz Improvisationstheater” as well as “GeBa und GeSch” and won several improv and cabaret awards with both groups. Over the years she´s developed many formats that are mostly performed in Austria, Germany and Switzerland.

Dialogos pimpamos

 

Dialog, oziroma pogovor med dvema ali več osebami, je eden od pomembnih gradnikov improvizacijskega prizora. Dober dialog je nosilec čustev in preobratov ter gradi svet med improvizatorji na odru. Preko delavnice bomo ugotovili, kako lahko svoje dialoge “spimpamo” – kako lahko govorimo z manj balasta. Kako lahko skrbimo za ritem dialoga. Kako lahko svojim likom vdahnemo unikaten način govora in kako mora v dialogu, poleg govora, biti tudi tišina.

 

Napisano in zbrisano

Improvizacijsko gledališče je eno najbolj vznemirljivih in spontanih nasploh, a na vsake toliko časa bi tudi radi sigurno in pripravljeno stopili na oder brez kakršnihkoli presenečenj; zato se bomo na tej delavnici posvetili mešanici improvizacije in vnaprej pripravljenih prizorov! Raziskovali bomo vsebino dramskih vlog, odnose med figurami, dogodki in prostori, in spoznali lasten govor v odrskih okoliščinah. 

Liki

 

V prizoru stremimo k temu, da se gledalci z našimi liki lahko poistovetijo, zato jih želimo narediti resnične, življenjske. Na improvizirani predstavi se mora publika počutiti kot soustvarjalka prizora, z njim dihati in čutiti. Na delavnici bomo raziskovali fizične in karakterne lastnosti, ki zaznamujejo naš lik in ga naredijo bolj prepričljivega.

Začetni tečaj

Oseben pristop, profesionalno delo in super zabava.
Prvi del šole vsebuje 21 ur učenja različnih tehnik gledališke improvizacije. Delavnice so primerne za vse, ki se želijo naučiti popolne spontanosti v različnih življenjskih situacijah, znebiti prevelike treme pred javnim nastopanjem, ali si želijo postati improvizatorji in nastopati na impro odrih.

Vsebuje delo z orodji, ki spodbujajo sodelovanje in ustvarjajo varno okolje znotraj skupine, vaje na temo spontanosti, pripovedovanje zgodb (struktura zgodbe, pripovedovanje in osnove improviziranega nastopanja skozi pripovedništvo), uporaba prostora, delo na likih in boljšem razumevanju odnosov.

Srečanja potekajo enkrat tedensko in trajajo 11 tednov.  S srečanji začnemo oktobra 2021.

Cena vseh srečanj: 160€ (oz. 110€ za študente in brezposelne)

Lokacija srečanj: IGLU impro šola, Celovška cesta 150, 1000 Ljubljana

Za prijavo nam pišite na: iglutheatre@gmail.com

Mentorji

Vid Sodnik se je z gledališko improvizacijo začel ukvarjati leta 2004. V Sloveniji poučuje na različnih srednjih in osnovnih šolah ter vse od ustanovitve, v IGLU impro šoli. V zadnjih letih je poučeval v Avstriji, Nemčiji, Franciji, Belgiji, Kanadi, Švici, ZDA, na Finskem, Norveškem, Madžarskem, Češkem in Poljskem.
Je soustanovitelj mednarodnega gibanja evropskih improvizatorjev OHANA in ponosni član mednarodne organizacije ITI – International Thatresports Institute. 

Juš Milčinski se z improvizacijo ukvarja od leta 1999 kot igralec, mentor in gledališki producent. Svoje znanje je kalil pri svetovno priznanih učiteljih improvizacije kot so Randy Dixon, Lee White, Stephen Sim, Jacob Banigan, Jill Farris in drugi.
Pet let je v okviru Impro lige poučeval tečaj improvizacijskega gledališča za začetnike, zadnja leta pa vodi predvsem delavnice improviziranega petja, spontanosti, kreativnosti skozi improvizacijo ter impro team building delavnice za različne kolektive.

Peter Frankl je začel z improvizacijo v šolski impro ligi, ko je bil star 14 let. Poleg IGLU impro šole, uči tudi srednješolce  in je učil v Kanadi, Nemčiji, na Madžarskem, Poljskem in Češkem. Za seboj ima več evropskih turnej in je nastopal na impro festivalih v Seattlu, Vancouvru, Edmontonu, Würzburgu, Göttingenu, Strasbourgu, Krakovu, Varšavi, Torunu, Wiesbadnu in pa v Sloveniji na Golem Odru.

Sara Šoukal gledališko improvizacijo uči od leta 2009. Veliko se posveča srednješolcem in je mentorica večih ekip, ki so osvojile naziv zmagovalcev ŠILA – Šolske impro lige, sicer pa dela z vsemi starostnimi skupinami.

Z improvizacijo se ukvarja od svojega 12. leta in je umetniška vodja KUD Impromobile, sicer pa kot performerka redno sodeluje tudi z Impro ligo, ŠILO, Pionirskim domom, Rozin Teatrom, Improvizacijskim gledališčem Ljubljana – IGLU in nastopa v Nemčiji, Švici, Belgiji in ZDA.

Žiga Regina gledališko improvizacijo uči od leta 2008 in trenutno dela na treh različnih šolah v okviru projekta ŠILA – Šolska impro liga ter v projektu Improgojnica. Redno se udeležuje mednarodnih izobraževanj doma in po različnih festivalih po Evropi. 

Po izobrazbi je profesor športne vzgoje in v svoje delo v improvizaciji vnaša gib in telo.

Poleg rednih nastopov v Sloveniji v okviru Impro lige, je nastopal tudi na festivalih v Nemčji in na Finskem.

Katarina Veselko je psihologinja/improvizatorka. Je ustanovna članica ženskega impro kolektiva ImproŠke, s katerim redno nastopa, sodeluje pa tudi v Impro ligi in na Maestro prireditvah. V preteklosti je poučevala improvizacijo srednješolce, danes pa je zaposlena v podjetju O. K. Consulting, kjer z izobraževanji in coachingi podpira posameznike, time in organizacije v razvoju. Svoje improvizacijske veščine je kalila na mnogih delavnicah z mednarodnimi mentorji, psihološka znanja pa poglablja z dodatnimi izobraževanji s področja nevrolingvističnega programiranja (NLP Coach), transakcijske analize (TA svetovalka) in psihodrame, je pa tudi edina slovenska izvajalka Daring Way in Rising Strong programov ameriške raziskovalke Brené Brown.