Predstave

Zasedba IGLU se ponaša s številnimi lastnimi formati in predstavami. So tudi ponosni nosilci licence Maestro™.

Videoklic

Videoklic je kolaž improviziranih pogovorov, ki potekajo preko videotelefonije. Sestanki, zmenki na daljavo, intervjuji … zabavne konverzacije med odštekanimi liki. V dvoje, v troje, včasih tudi solo.

Dogajanje lahko s svojimi predlogi (tema pogovora, karakterji, zvrst videoklica, slike za ozadje) preko chata soustvarjate vi, medmrežni spremljevalci!

Predstava poteka vsako soboto ob 20:30 preko storitve Facebook live, na naši FB strani. Za vse morebitne tehnične težave se že vnaprej opravičujemo!

V živo!

Talk-show komedija, inspirirana z življenjem in razmišljanjem slavnih

V ŽIVO! je spontana komedija, ki v SiTi Teatru BTC vsak mesec na zabaven način predstavi življenje in razmišljanje neke medijske zvezde. Preko formata pogovorne oddaje improvizatorji Improvizacijskega gledališča Ljubljana – IGLU izvejo zanimivosti, anekdote, filozofijo in tudi kakšno pikantno podrobnost gosta ali gostje in jo tudi odigrajo – v živo! Včasih v obliki improviziranega skeča, spet drugič v obliki improviziranega songa ali daljšega filmskega doživetja v žanru, ki ga določi občinstvo!

Maestro™

Odpuljen spopad za impro prestol

 

Gre za licenčni format improvizacijskega tekmovanja, ki že vrsto let zabava gledališke dvorane po celem svetu. V večeru, polnem spontanih vzponov in padcev, se improvizatorji pod skrbno taktirko režiserja poteguje za naslov najboljšega improvizatorja ali improvizatorke večera.

 

V šovu sodelujejo predstavniki skoraj vseh impro gledališč v Sloveniji. Predstave se enkrat mesečno odvijajo v Menzi pri Koritu na Metelkovi.

Predstave v Menzi

Zasedba IGLU redno izvaja predstave v Menzi pri koritu na Metelkovi. Večkrat mesečno predstavljajo nove improvizirane formate, ki jih razvijajo znotraj kolektiva. Pogosto sodelujejo znanimi slovenskimi ustvarjalci iz različnih področij performativne umentosti. V goste pa enkrat mesečno povabijo priznane improvizatorje iz celega sveta, ki se v Ljubljani ustavijo na svoji evropski turneji ali pa iz različnih evropskih mest sem priletijo samo za to priložnost.

Gostavnja po Sloveniji

Zasedba IGLU s svojimi improviziranimi predstavami zabava širok spekter občinstva po celi Sloveniji. V preteklosti so s svojimi inovativnimi predstavami gostovali na občinskih dogodkih, festivalih v organizaciji študentskih in kulturnih društev, na različnih gledaliških in glasbenih festivalih ter v domovih za upokojence. Nastopali tako pred nekaj deset ljudmi kot pred več tisoč glavo množico.